Mijn aanpak

Home / Mijn aanpak

Algemeen: Visie en methodiek

Niet één methode

Er bestaat niet zoiets als dé methode, maar veeleer welke best passend is voor jou. Sluit ik met mijn keuze van methodiek goed aan bij jouw stijl of wordt ze beter aangepast? Samen praten we erover en jouw feedback is zeer belangrijk.

Een behandeling die bij je past

Elk verhaal, elke situatie, elke persoon, koppel of gezin is anders en dit vergt een individuele aanpak. Om verandering teweeg te brengen, moet er vaak buiten de comfortzone getreden worden en dit moet met de nodige zorg gebeuren en in het juiste tempo voor jou. Samen bepalen we wat er nodig is en/of nog ontbreekt om je beter te voelen. Je zet de stappen zelf, maar je staat er niet alleen voor.

Concreet: Behandelplan

Eerste gesprek

Het eerste gesprek maken we kennis met elkaar. Ik neem daar graag mijn tijd voor. Hoe kom je hier terecht? Wat brengt je naar de praktijk? Wat zijn je verwachtingen? Het is een verkennend gesprek voor ons beiden, want hoe dan ook is ‘een klik’ voelen noodzakelijk om een begeleiding, therapie of behandeling te doen slagen en wil ik zelf ook (aan)voelen of ik de meest aangewezen persoon ben om je verder te helpen. Soms brengt één gesprek al op en is er niet meer nodig, vaak zijn meerdere gesprekken aangewezen. Ook kan er beslist worden dat een doorverwijzing noodzakelijk is.

Trajectplan – vervolggesprekken

Bij het tweede gesprek wordt er teruggeblikt op de kennismaking en kijken we van daaruit hoe we het samen verder aanpakken. Zijn er nog belangrijke zaken die niet besproken werden? Zijn er zaken blijven hangen uit het vorige gesprek waar we het best nog eens uitgebreider over hebben? Ook ik geef jou zicht op mijn indrukken, gedachten en ook de thema’s die naar voren kwamen tijdens het eerste gesprek. Ook de gevoeligheden of kwetsbaarheden die mogelijk meespelen en de krachten/talenten die ik zie en voel.

Soms kom je met een bepaalde veranderingswens, maar blijkt doorheen onze gesprekken dat er iets anders belangrijker is om eerst aan te pakken. We exploreren dit samen en we bepalen de richting waar we naartoe willen en kunnen. Niet alles moet en kan beantwoord worden in de eerste gesprekken, tijd brengt raad. Praten is belangrijk, maar evenzeer voelen en de tijd nemen om alles te laten bezinken is minstens even belangrijk, voor beiden.

Contacteer mij

0486 12 03 70
info@jasmiensoetens.com

Locatie

Gebroeders Vandeveldestraat 68
9000 Gent

Openingsuren

Op afspraak